Yükleniyor…

Güzellik Merkezlerinde Kullanılan Radyofrekans Nedir?


Radyofrekans nedir?

Termostimülasyon tekniğine bağlı cilt kalitesinin arttırılması işleminden kullanılan cihazlara radyofrekans cihazları denir. Kontrollü bir şeklide uygulanan elektromanyetik radyo dalgalarının cilt ve cilt altı dokularını ısıtması esasına dayanmaktadır. Amaç cilde herhangi bir hasar vermeyecek şekilde doku içinde ısı yaratıp, tamir süreçlerinin devreye girmesini sağlamaktadır. Fazla ısınmayı organizma hasarlanma olarak algılar ve tamir aktivasyon süreçlerini devreye sokar.

Radyofrekans cihazlarının tipleri ve özellikleri nelerdir?

Uzun bir süre önce tıpta kullanılmaya başlayan radyofrekans cihazları, teknolojik gelişmeden oldukça etkilenmiştir. Temel radyofrekans cihazları arasında bipolar ve monopolar cihazlar vardır. Bipolar cihazlar cildin daha yüzeyel tabakalarında etkili iken, monopolar radyofrekans cihazları daha derin dokularda ısı artışına neden olmaktadır. Daha sonra geliştirilen tripolar cihazlar ile ise daha geniş bir katman etkilenebilmektedir. İkinci kuşak radyofrekans cihazları fraksiyonel cihazlar olarak karşımıza çıkmıştır. Bu cihazlar uygulandığı yerde cildi bir blok şeklinde etkilemek yerine küçük noktasal etkiler yaratmaktadır. Böylece arada kalan sağlam dokular sayesinde daha etkin bir tedavi sağlanmaktadır. Bu cihazların öncüsü Thermage (termaj) olduğu için, genellikle bu isimle anılmaktadır. Bu teknolojinin bir üst adımı olan fraksiyonel iğneli radyofrekans (altın iğne) bu konu ile ilgili web sayfamızda daha detaylı olarak anlatılmaktadır.

Hangi radyofrekans cihazı kullanılmalıdır?

Baştan söylemek gerekir ki, tek bir cihazla tüm sorunlara yanıt bulmak yeterli olmamaktadır. Yaş, ciltte hedeflenen düzelme (sıkılaşma, anti-aging, gözeneklerin kapanması vs.), yara izleri ve derin yerleşimli lekeler gibi inatçı sorunların olup olmamasına bağlı olarak farklı cihazlar kullanılmalıdır. D-K Klinik’te tüm radyofrekans cihaz çeşitleri olduğu için ulaşılan etki maksimum olmaktadır.

Radyofrekans uygulamasının etkisi nedir?

Radyofrekans uygulaması sonucu oluşan stimülasyon ile oluşan etkiler şunlardır;
• Kolajen ve elastin liflerinin yenilenmesi ile cilt elastikiyetinin artması böylece sarkmaların toparlanması
• Porların küçülmesi ile daha ışıltılı bir cilt görünümü
• Hücresel yenilenmenin artışı ile belirgin anti-aging etkinin gözlenmesi

Radyofrekans uygulanmasının yapılmaması gereken durumlar nelerdir?

Büyük metal protezi olanlar, kalp pili olan kişiler, cilt üzerinde enfeksiyon ve geçirilmiş kanser öyküsü olan kişilere ve hamilelere uygulama yapılmaması gerekmektedir.